maanantai 4. toukokuuta 2015

Todellinen halpamatka

Käytiin kolmen päivän kaupunkilomalla. Matkaohjelmaan kuului käynti upeassa vanhassa linnassa, tutustumista trooppisiin kasveihin, eväsretki meren rannassa ja oleilua ystävien ja sukulaisten seurassa. Mukana mies, isot lapset ja vauva. Budjetti reilut sata euroa.
Miten? Kohteena Turku ja majoitus sukulaisten tyhjässä asunnossa. Olivat ostaneet meille ruokatarpeitakin. Ensimmäinen ilta oltiin ystäväperheen luona.

Seuraava päivänä kävimme Turun kasvitieteellisessä museossa. Oli mahtava elämys, kuin pikamatka etelän lämpöön. Perhelippu maksoi 15 euroa ja oli hintansa arvoinen. Olimme hieman skeptisiä olisiko paikka lapsille mieluinen. Tytöt olivat ihmeissään. Paikka oli heistä upea. Greippipuu, viidakon huikeat kasvit ja ihmeelliset kaktukset jäivät mieleen.

Museo sijaitsi Ruissalossa, jonka maisemat olivat muutoinkin vaikuttavat. Huikeat tammimetsät!  Kävimme eväsretkellä meren rannalla. Ilta kului ystävien seurassa.
Toisena päivänä lepäilimme aamupäivän ja sitten suuntasimme Turun linnaan. Perhelippu maksoi 15 euroa. Kierros sisältää todella paljon portaita, joten pienille lapsille kantoväline on ehdoton. Linna oli lasten mielestä jännittävä ja ehdoton hitti olivat keskiaikaiset vaatteet, joita sai kokeilla.

Kävimme syömässä kauppakeskus Myllyssä. Mies etsi itselleen kenkiä, ei löytynyt. Ostettiin tuliaisiksi pojille uudet sangot, lapiot ja saippuakuplia. Huomasin, että minua ei kaupat enää jaksa kiinnostaa. Parasta matkassa olikin päästä ihastelemaan nähtävyyksiä ja nauttia hyvästä seurasta.

Oivallus oli, että lapset voivat myös pitää museoista ja nähtävyyksistä! Ilman isoa budjettia voi saada vaihtelua arkeen. Aina ei ole pakko matkustaa kauas. Suomessakin on kivoja kohteita.

Kuvat kasvitieteellisestä museosta.

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tämä on niin totta. Mekin ollaan käyty Helsingin luonnontieteellisessä, kun lapset oli todella pieniä (ehkä 3 ja 5) ja molemmat olivat todella innoissaan. Ehdottomasti kannattaa selvittää ihan oman seutukunnan kohteita (erityisesti luontokohteita). Suomi on todella kaunis maa, sitä kannattaa hyödyntää =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Ollaan lomailemassa Turun seudulla lasten kanssa, ja taidamme suunnata tuonne kasvitieteelliseen museoon. Meidän matka tosin ei taida toteutua ihan noin pienellä budjetilla, kun välimatkaa kohteeseen on lähes tuhat kilometriä. Kiitos kirjoituksistasi, on ollut mukava lukea samanhenkisistä ajatuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

mihin olet kadonnut? Olisi kiva lukea hauskoja kirjoituksiasi.

Outi