lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pientä pintaraivausta osa 2

Muutoskohteena on lapsiperheen vanhempien makuuhuone. Tunnelma huoneessa on sekava, varastomainen. Seinät huutavat tyhjyyttä. Huone ahdas. 

Ennen:

Muutoksessa hyödynnettiin perheen omia kalusteita, tavaroita ja tekstiilejä. 

Jälkeen:
Uuden päiväpeiton hankintapaikka Ecocenter ja hinta 3 €. Se nyt on edelleen ryppyinen, mutta ei voi mitään...
Lamppu kymmenen vuotta vanha. Seinävaate minun äidiltä.

Näkymä ovelle. Oven taakse jää hyllykkö, jossa kirjoja.

Näkymä ovelta. Pinnasänky laitettu pois. Työpiste edelleen huoneessa, kun ei muuallekaan mahdu. Huone on pieni, mutta nyt tuntuu tilavammalta. Vanhassa matkalaukussa säilytän kausivaatteita.


Tarkoitus projektissa oli tehdä huoneesta viihtyisä ja toimiva, omalla tavaralla. Välttelin uuden tavaran ostamista siksi, että meillä on edelleen paljon kaikenlaista. Kuvassa "verhokauppa":

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Se on ihan fakta, ettei aina tarvitse tehdä kamalan suuria muutoksia, että saa kivempaa ilmettä. Aina ne pienetkin muutokset piristää ja sitten sillä energialla jaksaa taas suunnitella ja tehdä seuraavan pienen muutoksen ja pikkuhiljaa koti muokkaantuu. Meilläkin on asuttu remontin keskellä ja pyöritelty huonejärjestystä jo vuosikaudet, tuttua puuhaa =)

Sala Manteri kirjoitti...

Yksi tärkeä pointti on se, että huoneen pystyy helposti siivoamaan. Makuuhuone oli ennen niin kauhea, että jos vieraita tuli, laitoin oven sinne aina kiinni. Viimeiset seitsemän vuotta. Vanhasta tottumuksesta meinasin vieläkin tehdä niin pääsiäisen aikaan. Olipas hassu tunne, kun tajusin, että oven voi jättää auki. Pieni askel ihmiskunnalle, huikea edistys minulle :)

Auringon alla kirjoitti...

Kyllä hurja muutos on tapahtunut tuossa huoneessa aivan pienillä muutoksilla! Päiväpeitto jo yksin tekee ihmeitä. Huonekalujen järjestystäkin olet ilmeisesti muuttanut ja uusi huone on mielestäni todella kaunis ja vaikuttaa tilavalta, vaikka pieni onkin. Kiitos tämän julkaisusta (pitääkin nyt tarkistaa voisiko omalle makkarille tehdä jotain...) ja tsemppiä jatkoon!

Sala Manteri kirjoitti...

Olen tässä odotellut milloin sisustuslehdet ottavat yhteyttä tähän huikeaan muutoskohteeseen liittyen :) vitsi vitsi. Muutos oli lähinnä siivoamista, tavaran karsintaa, huonekalujen siirtämistä ja ostin 3 € päiväpeiton. Olen edelleen tosi tyytyväinen, varastofiilis on poissa.