perjantai 20. maaliskuuta 2015

Keväinen myrsky

Pitäisi tehdä keväinen siivous. Eteinen on pakko räjäyttää kokonaan ja on annettava talvelle kyytiä. Meillä on eteisessa tasan yksi kaappi kaikkien seitsemän ulkovaatteille. Kaikki pieneksi jäävät ulkovaatteet saavat lähteä, paitsi ehjät poikien vaatteet jäävät odottamaan seuraavaa käyttäjää.

Rehellisesti tilanne on se, että olen yrittänyt pitää keittiötä ja vessaa siisteinä. Sekuntikellon voi laittaa päälle, kuinka kauan puhtaus kestää. Neljävuotias harjoittelee pissimään seisoviltaan ja tulokset voitte kuvitella. Tiskiä tulee vähintään kaksi konetta päivässä. Teen yleensä kaikki ruoat alusta asti itse. Sotkua tulee.

Muun asunnon osalta pelkkä tavaroiden järjestely on vienyt aikaisemmin mehut. Kun tavaroita on tuntitolkulla sullottu joka paikkaan, ei jaksa enää siivota. Lisäksi koti alkaa siinä vaiheessa jo toisesta päästä räjähtämään. Sit mie romahdan. Eli sanotaanko näin, että olen kahdeksan vuotta siivonnut, mutta ei ole vielä valmistunut.

Tuloksia tavaran vähentämisessä on alkanut tulla lastenhuoneissa ja tuvassa. Ne pystyy jo pesemään. Tällä hetkellä pahimmat paikat ovat kodinhoitohuone (tai siis epäkäytännöllinen kodinhoitokäytävä) ja aikuisten makuuhuone.

Tavaran vähentäminen on käynyt vaikeammaksi, kun jäljellä ovat ne tavarat, jotka on jo kerran luokiteltu sarjaan "pidetään". Sarjaan  "voi joskus tarvita tai kaunis/muuten kiva." Papereita pitäisi vielä käydä läpi, mutta se on pikkuapulaisten kanssa haastavaa.

Minulla on paha tapa laittaa monta projektia samalla käyntiin. Ehkäpä yritän hillitä ja ottaa kohteeksi ensin eteisen. Lupaan laittaa kuvan jos se on siisti. Tulee mukavasti paineita.

Ei kommentteja: