lauantai 28. maaliskuuta 2015

Sisustuksen kirosana

Wannabe minimalisti, edelleen. Meillä on liikaa tavaraa, edelleen. Nyt olen aloittanut makuuhuoneprojektin ja tällä hetkellä tulos on valtava sekasotku. 

Tilanne on nyt se, että käyn välillä ovella katsomassa, mutta käännyn aina takaisin muihin puuhiin. En tiedä mistä kasasta aloittaisin. Mission impossible. Paperikasat on kaikkein pahimpia. (Tekisi mieli aikaistaa juhannus maaliskuun loppuun ja polttaa pihassa kokko.)

Sisustuksen kirosana on väliaikaisratkaisu. Meillä on ollut seitsemän vuotta sisustuksen sijasta väliaikaisratkaisuja. Se on huonekalu tai järjestys, joka on siinä, koska parempaa ei ole. Syitä on lukemattomia: ajanpuute ja ainakin mieheni kohdalla kiinnostuksen puute. Isoin ongelma on tilanpuute. Välillä ollaan oltu aikeissa muuttaa, täältä vaan aina herätään. 

Makuuhuone on todellinen tilapäisratkaisujen pesäke. Ei ainakaan harmooninen lepäämään kutsuva huone, vaan lähinnä varasto ja työtila varustettuna sängyllä. Kutsuvaa.

Lapsiluvun ja tavaramäärän lisääntyessä ovat samassa suhteessa lisääntyneet tilapäisratkaisut. Välillä tuntuu, että elämämme on tilapäisratkaisu. Huoneita on vaihdettu lukemattomaan kertaan. Työntelen kaappeja ja sänkyjä huoneesta toiseen. Teen uuden tilapäisratkaisun. Mies katsoo postilaatikosta kotiin tullessaan, onko oikeassa osoitteessa. Olen huomannut, että vaatekaapit ja sängyt liikkuvat ihan mukavasti, mutta kovin homma on siirtää kirjahylly. Tai siis se tilapäisratkaisu, missä kirjat sillä hetkellä sattuvat olemaan.

Makuuhuone budjetti siis oli 20 euroa. Siitä ei ole mennyt vielä euroakaan (tulitikkuaski olisi halpa ratkaisu...) ehkä nostan kädet pystyyn ja ostan suklaata suruuni koko rahalla. Tai sitten kokoan itseni, nousen kuin feeniks tuhkasta ja luon upean skandinaavisen sisustuksen. Muutama päivä aikaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kiva blogi : ) aivan kuin lukisin omia ajatuksiani. Löysin juuri blogisi ja luin sen kertaheitolla läpi. Sait minusta vakkarilukijan & kommentoijan. Jatka kirjoittamista tulevaisuudessakin samaan malliin! T. Outi

Sala Manteri kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi minustakin. Olen myös uusi lukija.
Palaan tänne myös jatkossakin.
T.Hellen

Anonyymi kirjoitti...

Tutun kuuloista. Ja meillä oman haasteensa huonekalujen siirtelemiselle yms. tuo tilanputteen lisäksi se,että mies ei ymmärrä miksi jrjestystä täytyy muuttaa ylipäätään ikinä :) Jo saksien siirtäminen uudelle paikalle hankaloittaa kuulemma elämää ihan turhaan :)

Sala Manteri kirjoitti...

Kuulostaa tutulta.

Olen miettinyt, että minusta tulisi loistava roudari. Siitäkö uusi ura? Kokemusta ainakin on kertynyt! Taas odottaa pari kaappia reipasta työntäjää (makuuhuoneprojekti)...