torstai 12. maaliskuuta 2015

Vauva ja vauvan tavarat

Meillä on jälleen vauva talossa. Ihana pieni poikavauva ruskeilla nappisilmillä. Olin antanut pois jo miltei kaikki vauvatavarat, sillä neljännen lapsen kohdalla oli ajatus, että perhekoko olisi tässä.

Olen ostanut vauvaa varten seuraavat tavarat: kolmet sukkahousut kirppikseltä, 20 senttiä kappale, kaksi bodyä Lidlistä, yksi tuttipullo, yksi tutti, kaksi pakettia vaippoja. Yksi lelu Prismasta, 70% ale. Yhden vaatteen saivat isosiskot valita vauvaa varten ensiasuksi matkalle sairaalasta kotiin. Sen säästän hänelle muistoksi.

Kaikki muut vaatteet ja turvakaukalo ovat lainassa ihanilta ystäviltäni. Sitteri palasi kotiin, vaikka olin senkin antanut pois. Vaippoja vauva sai lahjaksi muutaman paketin, päivisin kotona käytän kestovaippoja. Vanhat harsot olivat vielä tallessa.

Aikoinaan ensimmäisen lapsen syntymä sai aikaan uskomattoman tavaratulvan. Oli lelukaarta ja leikkimattoa. Todella käytännöllisiä mekkoja, jotka mahtuivat kaksi viikkoa. Herää kysymys, että ketä varten ne tuli ostettua. Vauva itse oli tyytyväinen vähään.

Kaikki lapset ovat nukkuneet päiväunet samoissa vaunuissa, käytössä ovat edelleen samat nyt 10 vuotta vanhat Briot. Ei varmasti kovin trendikkäät, mutta hyvin maistuu niissä uni.

Vauva kasvaa silmissä ja yritän painaa mieleeni hetket, jolloin saan herätä hampaattomaan hymyyn. Vauvan vaatteita olen saanut jo palautella lainasta.

Vauva tarvitsee lopulta aika vähän. Lämmintä maitoa, syliä, sisarusten höpötystä, puhtaan vaipan ja turvalliset oltavat.

Ei kommentteja: